TARİHÇEMİZ

04.04.2016 2454

Okulumuz 1950 yılında Vali Reif TEK zamanında DEvlet Demir Yolları Bölge Baş Müdürlüğü personeli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel ilkokul planına uygun olarak belediye tarafından tahsis edilen 3500 metrekare alan üzerine inşa edilmiş ve bulunduğu semtin adını almıştır.

Okul 3 Ekim 1950 tarihinde eğitim öğretime açılmış ve 1973 yılına kadar 2 kat 6 derslik oalrak hizmet vermiştir. 1973 yılında mevcut bina ihtiyacı karşılamadığı için 16 derslikli bir bina daha inşa edilmiştir. 2009 yılında 2.Bina yıkılarak yerine 24 derslikli son teknoloji ile donatılmış modern bir bina yapılarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. Okulumuz 1986-1987 öğretim yılından itibaren ilköğretim uygulamasına geçmiş ve ilk öğretim okulu olmuştur.

Okulumuz 4+4+4 Eğitim Sistemindeki yenilikler ve okulların dönüşümü genelgesiyle Haziran 2012 Tarihinde BAĞIMSIZ ORTAOKUL olarak belirlenmiş ve dönüştürülmüştür. Okulumuzun şehir merkezinde olması ve tecrübeli eğitim kadrosu sebebiyle öğrenci sayısı her yıl artık göstermekte ve başarılarımızda paralel olarak artmaktadır.

Okulumuzun mezunları arasında pek çok ünlü mevcuttur. Bunlardan bir kaçını sayacak olursak Şahinbey eski belediye başkanı Yaşar AĞYÜZ, eski bakanlarımızdan Mustafa TAŞAR, sanatçı Edip AKBAYRAM.. bunlardan bir kaçıdır.